Van Roon Automatisering is in 2003 opgericht door Rob van Roon. Rob van Roon (1957) is sinds 1981 in de automatisering werkzaam en heeft brede ervaring opgedaan als programmeur, applicatie manager, projectleider en sales manager en in deze hoedanigheden opdrachten uitgevoerd voor uitgeverijen, incassobureaus, bloedbanken, fotowinkels, foto- en muziek-studio’s, fabrikant van medische disposables, fabrikant van ramen en deuren, bedrijf voor transport, opslag en overslag van gevaarlijke stoffen, bedrijven voor de installatie en montage van Centrale Verwarmingen, badkamers en keukens.

Sinds 2014 ontwikkelt van Roon Automatisering applicaties en apps gebruik makend van het FileMaker platform waarmee het mogelijk is om op meerdere platformen en apparatuur, zowel op kantoor, thuis en onderweg, bij uw beveiligde informatie te kunnen om uw werk te kunnen doen. 

Het is de missie van Van Roon Automatisering om alle processen, procedures, systemen en documentatie flexibel te integreren en optimaliseren vanuit één applicatie, geheel naar de wens van de klant.