Van Roon Automatisering is in 2003 opgericht door Rob van Roon. Rob van Roon (1957) is sinds 1981 in de automatisering werkzaam en heeft brede ervaring opgedaan als programmeur, applicatie manager, projectleider en sales manager en in deze hoedanigheden opdrachten uitgevoerd voor uitgeverijen, incassobureaus, bloedbanken, fotowinkels, foto- en muziek-studio’s, fabrikant van medische disposables, fabrikant van ramen en deuren, bedrijf voor transport, opslag en overslag van gevaarlijke stoffen, bedrijven voor de installatie en montage van Centrale Verwarmingen, badkamers en keukens.

Met de komst van Microsoft Windows is er een vergaande integratie mogelijk geworden tussen de Microsoft produkten waaronder de tekstverwerker Word, rekenprogramma Excel, projectprogramma Project en database Access en/of FileMaker Pro. Deze integratie is met de komst van Windows XP verder geoptimaliseerd en gestandaardiseerd waardoor een naadloze samenwerking mogelijk is.
Deze integratie maakt het mogelijk om reeds in eigen beheer ontwikkelde toepassingen verder te integreren of opnieuw te gebruiken binnen een geïntegreerde applicatie. Ook geeft het de gebruiker een enorme flexibiliteit en stimulans wanneer eigen Excel sheets of Word documenten deel uitmaken van de Access of FileMaker Pro applicatie.

Het is dan ook de missie van Van Roon Automatisering om alle processen, procedures, systemen en documentatie flexibel te integreren en optimaliseren vanuit één applicatie, geheel naar de wens van de klant.